ПРОМОЦИЈА ПРИРУЧНИКА “ОЧУВАЊЕ НАЦИОНАЛНОГ ИДЕНТИТЕТА И ВРИЈЕДНОСТИ У КОНТЕКСТУ ОСНОВНОГ ВАСПИТАЊА И ОБРАЗОВАЊА”,КОЈОЈ СУ ПРИСУСТВОВАЛИ ЈЕДНИ ОД АУТОРА БРАНКА ЛОВРИЋ -БОСНИЋ, ГОРДАНА ГАЈАНОВИЋ И НЕВЕНА ЂУКИЋ, ЗАЈЕДНО СА ДИРЕКТОРОМ ШКОЛЕ ДРАГАНОМ КОВАЧЕВИЋЕМ

У сриједу,15.сетембра 2021.године y Академији наука и умјетности Републике Српске, поводом обиљежавања  Дана српског јединства, слободе и националне заставе, одржана је промоција Приручника “Очување националног идентитета и вриједности  у контексту основног васпитања  и образовања”.

Овај Приручник, као ризница знања, садржи два дијела, штампани који могу користити наставници и дигитални дио у који се улази преко линка који могу користити и ученици и наставници.Овакав Приручник до сада није виђен на овим просторима као ни у окружењу. Његова предност је у томе што је вишенамјенски, примјењљив у васпитно – образовном раду као и у јавном и културном животу српског народа ма гдје год он живио.

На овом Приручнику у оквиру Стручног тима за разредну наставу су радиле Бранка Ловрић-Боснић и Гордана Гајановић, а у оквиру Стручног тима за Историју радила је Невена Ђукић.

На промоцији, у свом обраћању, у име Стручног тима разредне наставе Бранка Ловрић-Боснић је истакла између осталог и сљедеће :

“Кроз седам тематских подручја, од првог до деветог разреда, дати су садржаји гдје ће ученици у школама Републике Српске научити да буду протагонисти слободе и истраживачи истине, поштујући своје и уважавајући туђе обичаје и традицију, чувајући свој национални идентитет.

Васпитајући и образујући садашње и будуће генерације, ми просвјетни радници у Републици Српској имамо велики задатак и одговорност да на њих пренесемо знање и љубав према својој отаџбини, Републици Српској и свим припадницима српског народа ма где они живјели.”